Eenvoudige manieren om energie en geld te besparen

Als je bent zoals de meeste vrouwen, ben je altijd op zoek naar manieren om geld te besparen. Maar wist u dat er ook manieren zijn om energie en geld te besparen in uw huis? Door een paar eenvoudige veranderingen kunt u uw energieverbruik – en uw energierekening – verlagen! Hier zijn een paar tips om u op weg te helpen.

Energie besparen met apparaten

Een van de eenvoudigste manieren om energie – en geld – te besparen, is door apparaten minder vaak te gebruiken. Probeer in plaats van elke avond de vaatwasser te laten draaien, de afwas met de hand te doen of de vaatwasser alleen te gebruiken als hij vol is. U kunt ook de was verminderen door alleen volledige ladingen kleding te wassen. En als het tijd is om de was te doen, gebruik dan koud water in plaats van warm; u bespaart energie en uw kleren gaan langer mee. Haal tot slot de stekker uit het stopcontact van apparaten die u niet gebruikt; zelfs als ze zijn uitgeschakeld, verbruiken ze nog steeds energie. Zo hoorde ik de gokautomaten in het casino tegenwoordig ook uitgaan na 00:30.

Energie besparen met verlichting
Wist je dat verlichting ongeveer 10% van de energierekening van een typische woning uitmaakt? Het is dus zinvol om waar mogelijk energiezuinige verlichting te gebruiken. Een eenvoudige manier om dit te doen is over te schakelen op LED-lampen, die ongeveer 75% minder energie verbruiken dan traditionele gloeilampen. U kunt ook profiteren van natuurlijk licht door overdag jaloezieën en gordijnen te openen. En vergeet niet het licht uit te doen als u een kamer verlaat!

Energie besparen met verwarming en koeling
Verwarming en koeling zijn goed voor een groot deel van het energiebudget van de meeste huishoudens. Zet in de winter uw thermostaat een paar graden lager en kleed u warm aan; elke graad onder de 68 graden Fahrenheit kan u tot 5% besparen op uw verwarmingskosten. Open in de zomer ramen en gebruik ventilatoren in plaats van de airconditioner; elke graad boven 78 graden Fahrenheit kan uw koelingskosten met 8% verhogen. Zorg er ook voor dat uw verwarmings- en koelsystemen regelmatig worden onderhouden, zodat ze zo efficiënt mogelijk werken

Conclusie
Door deze eenvoudige tips te volgen, kunt u vandaag al beginnen met het besparen van energie en geld. Dus waarom niet meteen beginnen? Uw portemonnee (en de planeet) zullen u dankbaar zijn!