Lees onze 5 tips over het kopen van een elektrische palletwagen

De elektrische palletwagen biedt een hoop voordelen. Zeker in magazijnen, productieomgevingen, loodsen, werkplaatsen en zelfs in winkels. Je komt ze dan ook steeds vaker tegen en het grote voordeel van het model – dat ook wel een elektrische pompwagen wordt genoemd – is dat ze nagenoeg geluidloos en bovenal milieuvriendelijk zijn. Met dit gereedschap kun je heel eenvoudig grote hoeveelheden aan goederen eenvoudig verwerken en verplaatsen. In onze blog geven we meer informatie over het product en natuurlijk ook een aantal handige tips en trucs!

Tip 1) Kies voor een elektrische palletwagen van RVS

De eerste tip die we willen geven heeft betrekking op het materiaal waar een elektrische palletwagen van is gemaakt. De beste keuze is RVS, omdat dit een stevig, duurzaam en corrosiebestendig materiaal is. In vochtige en natte werkplekken komt deze pompwagen uitstekend tot zijn recht. Ook in omgevingen waar strikte hygiëne voorschriften gelden! Daarnaast kun je ze ook prima buiten gebruiken, want een spatje regen heeft geen invloed op de werking van de elektrische palletwagen. 

Tip 2) Kies de juiste wielen

Een elektrische palletwagen heeft wielen en doorgaans kun je kiezen uit wielen van rubber, nylon of Polyurethaan. Uiteraard is de keuze afhankelijk van waar en hoe je de palletwagen gaat gebruiken. Voor in de buitenlucht zijn wielen van polyurethaan de beste keuze. Voor ruwe vloeren en betonvloeren kun je het beste kiezen voor wielen van nylon. Ook als je in een omgeving werkt waar agressieve stoffen aanwezig zijn. Heb je een mooie gladde vloer die je zo min mogelijk wilt beschadigen? Dan zijn wielen van rubber weer de beste keuze.

Tip 3) Let op het draagvermogen

Het draagvermogen van een elektrische palletwagen speelt logischerwijs ook een belangrijke rol in de keuzes die je maakt. Een elektrische palletwagen kan 1500 tot wel 3000 kilo dragen en de keuze die je maakt is natuurlijk afhankelijk van het gemiddelde gewicht van de pallets die je verwerkt. Logischerwijs zijn palletwagens met meer draagvermogen iets duurder, maar daar heb je ook weer profijt van. 

Tip 4) Koop een elektrische palletwagen met een ingebouwde weegschaal

De ingebouwde weegschaal is een handige functie wanneer je voor een elektrische palletwagen kiest. Je vervoerder stelt vaak eisen aan hoe zwaar een pallet maximaal kan wegen, maar hoe kun je daar de controle over houden? Juist! Door een model met ingebouwde weegschaal aan te schaffen. Zo voorkom je dat de chauffeur weigert een pallet mee te nemen of dat het vervoerbedrijf tore hoge rekeningen presenteert.

Tip 5) Kies voor een palletwagen met platform

Heb je een groot warehouse en wil je tijd en dus ook kosten besparen? Kies dan voor een elektrische palletwagen met een platform. Medewerkers kunnen op het platform staan en met behulp van de knoppen in de handvatten de palletwagen besturen. Zo verplaatsen ze zich met de pallets razendsnel door het magazijn. Een uitkomst als je een grote oppervlakte hebt en het je personeel ook makkelijker wilt maken. Het is bewezen dat medewerkers met een elektrische pompwagen een stuk productiever zijn, omdat ze ook veel efficiënter kunnen werken.