Een verhuurmakelaar in Amsterdam benaderen

Een verhuurmakelaar in Amsterdam benaderen kan best spannend zijn. Het kan namelijk de stap zijn naar een nieuwe woning. Daarom vinden de meeste mensen het best een lastige stap. Je wil het namelijk wel allemaal goed doen. 

Daarom leggen we je hieronder precies uit hoe jij dit het beste aan kunt pakken, zodat je met een goed gevoel met de makelaar in gesprek kunt. Misschien sta je dan straks al in een nieuwe woning waar je al die tijd wel al had willen wonen. 

Let op het eerste contact met een verhuurmakelaar in Amsterdam

Als eerste stap ga je contact leggen met een verhuurmakelaar in Amsterdam. Het is dan goed om te kijken hoe je het eerste contact wilt laten verlopen. Ga je de makelaar bellen of je mail je liever? Bellen is directer, maar in een mail kan je in één keer veel meer uitleggen. 

Het is goed om even te kijken wat er op de makelaar zijn website staat en welke opties er zijn. Vaak heeft de makelaar namelijk een voorkeur waar je op in kunt spelen. Zo gaat het eerste contact al een stuk soepeler lopen. 

De juiste gegevens aanleveren

Zodra je voor een woning in aanmerking komt, moet je vaak een hele hoop gegevens aanleveren bij een verhuurmakelaar in Amsterdam. Hierbij kun je denken aan je inkomen, maar ook je ID-kaart of paspoort moet aangeleverd worden. Natuurlijk moet dit een kopie zijn en niet het officiële document. 

Zorg ervoor dat je vooraf weet welke gegevens je klaar moet hebben liggen en zorg er dan ook voor dat je ze klaar hebt liggen. Dit kan je een hele hoop tijd schelen en het kan ervoor zorgen dat je vee sneller voor een woning in aanmerking gaat komen. Het komt daarnaast ook veel serieuzer over als je direct alles klaar hebt liggen. 

Tijdens de bezichtiging actief meedenken

Als je gegevens overeen komen met de eisen die ze hebben, kun je worden uitgenodigd door een verhuurmakelaar in Amsterdam voor een bezichtiging. Je mag dan komen kijken naar de woning waar jij op gereageerd hebt en je kan dan je mening erover delen. 

Tijdens de bezichtiging is het goed om actief mee te denken en te kijken naar de mogelijkheden die de woning heeft. Dit laat zien dat je interesse hebt en dat je ook een fijner huurder wordt in het contact. Alle kleine dingen kunnen uitmaken. 

De deal sluiten met een verhuurmakelaar in Amsterdam

Als je zelf de woning accepteert en een verhuurmakelaar in Amsterdam keurt je gegevens goed, kun je de woning in. Je bepaalt samen wanneer je de sleutel krijgt en wanneer je de eerste maand huur over moet maken. Dan heb je namelijk het beheer voor het eerst over je nieuwe woning. 

Let wel op dat je bij particulier huren vaak een borg moet betalen. De borg is vaak ten hoogte van één of twee maand huur. Dit betaal je boven op de huur die je al moet betalen. Dit doet een verhuurmakelaar in Amsterdam meestal als het om een particuliere woning gaat.