Kartonnen dozen kopen? Deze keuzes heb je

Kartonnen dozen heb je in alle soorten, maten en kleuren die je maar kunt verzinnen en de ene doos is de andere niet. Ook op het gebied van kwaliteit zit er verschil in en je wilt natuurlijk wel de juiste keuzes maken op het moment dat je een kartonnen doos wilt gebruiken om bijvoorbeeld producten te versturen. Omdat het aanbod zo enorm is hebben wij in op een rijtje gezet welke dozen je kunt kiezen en waar je op kunt letten wanneer je ze wilt aanschaffen.

Verzenddozen voor het versturen en opslaan van producten

Wil je kartonnen dozen voor het versturen van producten? Dan kun je kiezen voor de wat stevigere verzenddozen die speciaal voor transport zijn gemaakt. Deze dozen zijn enorm stevig en eenvoudig in elkaar te vouwen en dicht te plakken. Je kunt vaak wel kiezen hoe dik het karton is en voor luxueuzere en duurdere producten doe je er verstandig aan om voor de dikkere en dus ook iets duurdere variant te kiezen. Dan weet je zeker dat je producten veilig bij de klant aankomen. Voor het opslaan van producten kun je ook de simpele kartonnen doos kiezen. Tenzij je veel dozen nodig hebt en deze eenvoudig moet kunnen opstapelen. Dan is de keuze voor een stevige doos ook de betere.

Palletdozen zijn grote kartonnen dozen voor op pallets

Heb je wat kleinere doosjes die je in grote aantallen op een pallet wilt versturen? Kies dan voor de palletdoos. Palletdozen zijn grote kartonnen dozen in de maat van een een blok- of europallet en deze doos kun je vullen met de goederen die je wilt versturen. Deze groot doos biedt een optimale bescherming van de doosjes die je op een pallet neerzet en je hebt ook nog eens de keuze in hoe hoog de palletdoos moet zijn. De palletdoos is ook een veel mooiere, betere en milieuvriendelijke oplossing dan door een pallet in te sealen. 

Verhuisdozen voor het verplaatsen van goederen

Verhuisdozen worden gekocht wanneer je gaat verhuizen en deze lijken heel erg op archiefdozen die vrijwel net zo stevig zijn. Toch heb je bij verhuisdozen meer keuze uit bijvoorbeeld de kleur en het formaat en een groot verschil is dat de kartonnen dozen zijn voorzien van handige handvatten. Zodat je ze eenvoudig kunt sjouwen en verplaatsen. Tijdens je zoektocht naar een geschikte verhuisdoos is het ook verstandig om te kijken wat het maximale draaggewicht van de doos is. 

Kartonnen dozen voor stellingen

Voor veel magazijnbeheerders is het een doorn in het oog. Een stelling en een plank waar te weinig producten op liggen. Iedere vierkante centimeter van het magazijn kost geld en moet optimaal worden benut. Dat is ook één van de zaken waar een magazijnbeheerder of manager op afgerekend wordt. Je kunt heel eenvoudig een stellingplank indelen met kartonnen dozen die hier speciaal voor zijn gemaakt. Zo kun je een plank dat normaliter 1 locatie vertegenwoordigt bijvoorbeeld verdelen in 3 of 4 verschillende locaties. Vooral voor webwinkels die in kleinere producten handelen zijn deze dozen een ideale oplossing voor in het magazijn. Het biedt zowel voordelen bij het opslaan van producten als bij het orderpicken en het versturen van goederen. Opgeslagen goederen zijn namelijk sneller terug te vinden en te versturen.